18° i luften... 360° på hotellet!

Foto: Emila de Poret och Pingis

 

Passerade precis Casablanca på väg mot Barcelona. Igår spelade vi med Emila de Poret i Las Palmas. 40 Principales, Spanska radiokanalen, hade stor koncert med artister som ligger på deras lista. Ett fantastiskt arrangemang och ett magiskt gig.  Ca 15000 personer i publiken som den här gången var pigga och positiva, på Teneriffa var både dom och vi trötta men nu med en en starttid vid kl 24 var allt på topp.

 

Samma duktiga crew som på Teneriffa så när som trumteknikern som var ett kärt återseende, han hade nämligen hand om mig och trummisen Forrest Robinson under the Crusaders och Nils Landgren turnén förra sommaren. Det var roligt att återse trummorna från det giget med Funk Unit i Las Palmas Audiotorum.  Yamaha Absolut Maple Custom, Grey sparkle, Snyggt och välljudande! Evansskin igår igen, har problem med dom, låter inte så snyggt när man stämmer upp dom men 16” golvpukan, nedstämd, är kontrollerad och mycket djup.

 

Utomhusgig i 18° natt, en stor härlig scen med ljus och ljud av absolut toppklass, kommer aldrig glömma när vi kommer till refrängen på On Fire och dom tänder 6 st eldkastare i melodifastivalstil, modell större, och hettan slår emot oss, publiken skriker med i texten… Hm...

Efter giget var det lite VIP klubb på Pick Up! Ett roligt sammanträffande då vi bara en timme tidigare avslutat konserten med just Pick me Up. Jag avslutade själv på balkongen i nattvärmen med utsikt över staden från 16 våningen på vårt tornlika hotell. Morgonen tillbringade jag och Jonas Öijvall vid poolen på taket 25 våningar upp. De få timmarna skrikande sol har fått mig på mycket bra tankar.

 

 

 

I kväll har man lust att stanna i Barca då det är årets största fotbollsfest, El Clasico och i och med att jag mötte Leo Messi, (nästan mötte Lassi), på förra flighten till Madrid så har ett Barcelona ett nyfrälst fan.

Till slut måste jag bara nämna att Jonas Öijvall, min nyfunna vän, spelade ett väldigt juste keyboard, Yamaha Motif XS8 på giget, det stod still men inte Jonas...

 

Foto: Emilia de Poret och Pingis

 


Tenerife, sen hem...

Soundcheck: foto Emilia de Poret


Nu är man trött… fyra intensiva dagar i Spanien, tre gig, sex flygresor, till 3 olika städer och så lite spontanpromotion på El Corte Inglés... men det har varit kanske den mest lyckade kortturnén i mitt yrkessamma liv.

Tenerife var ett kärt återseende efter turnépremiären med the Crusaders och Nils Landgren Funk Unit förra sommaren. Kolla in den här konsertlokalen där vi hade premiér den gången... Audiotorium Tenerife!

 

 

Jonas, Jimmys och mitt lilla lyxhus på vattenparken Siam Water Park.

 

Gårdagen var fantastisk med nästan en hel fridag på Siam Water Park, ett vattenland som slår det mesta man upplevt. Dom huserade oss i egna små lyxhus i bambu. Fläktar, tv, internet, fri mat och bar…  vi solade, badade och njöt i timmar sen avslutade några av oss med sjölejon matning.


Giget i natt var för en publik på 15 000 personer och Emilia de Poret gick på som huvudakt ca kl 03.15, lokal tid. Arrangör var 40 Principales, radiostationen, eventet hette Pop Tenerife...

 

 

 

Samma sak igen, 2! trumtekniker med full koll och dagen till ära ett Absolut Maple Custom, rätt storlekar men med Evansskin som tyvärr stänger in ljudet för mycket, personligen tycker jag det känns som dom är tejpade... dämpade... Hm...  plus att det finns nästan ingen studs i dem, på gott och ont! Det intressanta är att nu har jag spelat 2 identiska trumset, samma storlekar, samma djup,  till och med samma färg och jag finner mig tycka att björkvirveln är ett strå vassare, resten av trummorna vågar jag inte jämföra då det var olika sorters skinn på dem...

 

Nu åker vi hem för den här gången, skall tillbaka om två veckor då det är Las Palmas som är på tur...

Skål och tack alla för den här resan...

Adam

Recept på en: Dry Martini Aeroporto...

Befinn dig på en Vip flygplatslounch i Spanien, ta en flaska Gordons, kyl ett highball glas med is, häll ut isen, fyll på med 2 nya isbitar, häll i gin tills du skäms eller loungepersonalen tittar konstigt på dig, ta en kork Martini och smutta på den, lägg i minst 4! oliver och en mycket liten skiva citron.... rör om hårt! I brist på shaker är det här sättet att göra en Dry Martini ett mycket bra alternativ!


På väg från Barcelona...

 

Sitter på planet till Tenerife, vi flyger med eventuellt världens sämsta, snålaste och trängsta flygbolag, Vueling… lägg det inte ens på minnet. Det är så trångt så att min granne Jimmy Wahlsteen, gitarr och kapellmästare, och jag skrattar åt att vi inte ens kan få plats med varsin kaffekopp bredvid datorerna… fick precis skäll för att jag hade min fot på ett säte, utan skor?! Bravo! Ärligt talat, inget att bry sig om… Igår spelade vi det andra giget på Emilia de Porets miniturnè  med populärnamnet, Spanien är ett land där man dansar tango… Tour 2009! Ett gig på klubben Sala Ribelino´s i Barcelona. Inbjudet radio och skivbolagsfolk… en riktigt bra spelning med folk som verkligen uppskattade det.

Trummorna på scenen i Barcelona, Revelino...

Det som slår mig om och om igen… jag går och är konstant orolig för att det ska vara något knas med instrumenten, backline och teknik på ridern men när man kommer till scenerna är det absolut toppklass på allt! Teknikerna är trevliga kunniga, stolta och tillmötesgående… oro i onödan, skärpning Adam!

Europa kan musik och har gått om oss i Sverige när det gäller det mesta…

Jag blev glad igen igår för jag fick ett Yamaha Absolut Custom Birch i rätt storlekar 22” 10” 12” 16” med nya heads, pinstripe! Härlig attack och ändå kontrollerat, stämde dem ganska högt eller högre än normalt för mig i alla fall, med lyckat resultat. Virveln blev en ny kärlek, original virveln till setet… så dynamisk, varm och ändå klar, 14” x 5,5”, måste vara den absolut bästa allroundvirveln jag spelat, låter likt Dave Weckl Signature virveln men utan dubbla sejarmattor… gå och testa!

.

Dagen innan gjorde vi ett kortare gig på Mango Fashion Award, scenen i mitten, bra publik och en mycket generös vip lounch där vi slutade natten med nya vänner, gin och skratt… konstaterade att om man hade tagit alla tjejer i publikens skor och sålt dem på en second hand hade man kunnat, med pengarna, fått ett mindre utvecklingsland.. på fötter…

Linus, Aristotracks, skruvar ihop det nya spegelmikstället i logen på M F A...

 

Jag tar en sipp på det riktigt dåliga, Spanska, stratosfärkalla vinet och försöker vrida på ett ben som somnat… misslyckas!

Hasta la vista!

Adamito


¡Hola! Eller Madrid... efter soundcheck!

Hm... vad ska man säga? Befinner mig på en liten kort turné med Emilia de Poret i Spanien.
Döm om min förvåning när jag hittade mitt drömset på scenen i arenan där vi spelar ikväll för Mango Fasion Award. Där står det, Yamaha PHX, i samma färg och med samma storlekar som det jag använder i Singing Bee bl.a., finns inte så många som hittat ut till köpare än men i Madrid har dom ett vet jag nu... bra fixat!
Efter ljudtestet lite småpromenader mellan ett par restauranger... gillar käket och sälskapet!
Mer om giget kommer snart!
Tack!

RSS 2.0